شرکت آبادگران معدن نگین با مدیریت مهندس جواد سبحانی در زمینه تست و عیب یابی ، تعمیر و سرویس انواع تجهیزات هیدرولیکی نظیر پمپ هیدرولیک ، انواع هیدروموتورها ، همچنین تامین لوازم یدکی آن ها با سال ها تجربه فعالیت دارد .
جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید .
هیدروموتور ها دستگاه دواری می باشند که انرژی هیدرولیکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند و در بخش اتوماسیون هیدرولیک صنایع خودرو سازی ، سیمان ، معدن و حفاری ، شیمیایی ،صنعت نظامی ، فولاد و خط های تولید ماشین آلات و دستگاه های هیدرولیک ، در سیستمهای محرک جرثقیلها و وینچ های هیدرولیک و … بسیار پرکاربرد می باشند .
موتورهای هیدرولیک را براساس حجم جابه جایی ، ظرفیت جذب یا تولید گشتاور و حداکثر فشار مجاز کارکرد ، دارای 3 نوع دنده ای ، پیستونی و پره ای می باشند .
انواع هیدروموتور ها :
-
هیدروموتور اوربیتال (پیستون محوری) : دارای نوع های هیدروموتور اوربیتال مدل BMT985 ، هیدروموتور اوربیتال مدل BMR 250 ، هیدروموتور اوربیتال مدل BMS80 می باشد . این هیدروموتورها جز هیدروموتورهای دور بالا می باشند .
-
هیدروموتور رادیال (پیستون شعاعی) : دارای انواع هیدرو موتور پیستونی رادیال مدلINM 32-4000 ، هیدرو موتور پیستونی رادیال مدل INM 16-2000 ، هیدروموتور پیستونی شعاعی BHM مدل INM 11-1000 می باشد .
- هیدروموتور دنده ای : این نوع موتورها در سیستمهای دوار ساده کاربرد وسیعی داشته و از مزیت های مهم آنها هزینهی اولیهی پایین و گشتاور بالا می باشد . موتور چرخ دندهای (خارجی) از دو چرخ دنده تشکیل شده که چرخ دندهی محرک به شفت خروجی متصل است . روغن (سیال هیدرولیک) با فشار بالا وارد چرخ دنده شده و بر روی یک سمت از پرههای آن فشار میآورد و بین پرهها و دیواره ی پوسته قرار میگیرد تا خارج شود .
- هیدروموتر پره ای : در نوع عملکرد بسیار مشابه پمپ های پره ای می باشند . این هیدروموتورها دارای صفحه ای با چندین شیار هستند که در هر شیار چندین تیغه تعبیه شده است .
هیدروموتورها از لحاظ مقدار دوران به دو دسته تقسیم می شوند :
هیدرو موتورها با دوران پیوسته : این هیدروموتورها میتوانند به صورت متناوب و پیوسته چرخیده و تحت تاثیر سیال شروع به حرکت کنند. بنابراین ، موتورهای هیدرولیکی ، گشتاور تولید کرده و حرکتی چرخشی و پیوسته را ایجاد میکنند.
هیدروموتورها با دوران محدود : در خروجی این هیدرو موتورها ، حرکاتی دورانی با زاویهای محدود به وجود میآید همچنین در هر دو طرف ، یک گشتاور فوری در یک فضای کوچک توسط یک سیستم ساده و به دور از هر گونه پیچیدگی تولید میشود.
نکات ایمنی که در استفاده از موتورهای هیدرولیک باید رعایت شود عبارتند از :
- توجه به سرعت دستگاه چرا که سرعت بیش از اندازه باعث ایجاد حرارت و سایش شدید در بال بیرینگ ها میشود.
- رعایت مقدار فشاری که به موتور تحمیل می شود چرا که گشتاور و بار بیش از توان دستگاه ، باعث ایجاد خستگی و خراب شدن موتور خواهد شد .
- تعادل در میزان فشار کاری که به موتور وارد می شود چرا که پایین بودن فشار باعث افت راندمان میگردد .
- توجه به حجم جابه جایی دستگاه چرا که کاهش حجم جابهجایی موتور باعث کاهش راندمان نهایی می شود .
- حتما از شیرهای اطمینان جهت جلوگیری از ضربات شدید فشار در هنگام تغییر وضعیت شیر کنترل استفاده شود .
- توجه به اینکه موتور حداکثر به ۸۰ درصد گشتاور خود در سرعتهای دورانی کمتر از ۵۰۰ دور در دقیقه برسد .